نکات فنی درباره خرید لوستر | راهنمای خرید روشنایی

 چند نکته اصولی که قبل از خرید لوستر و روشنایی منزل خود باید بدانید 

لوستر به دلیل نقش پر نوری که در طراحی دکوراسیون داخلی دارد لازم است که در خرید و  انتخاب آن دقت لازم را داشته باشیم. به این علت که انتخاب درست لوستر یا آباژور، به معنای رعایت اصول درست نورپردازی به‌عنوان یکی از عناصر اصلی دکور است. برای اینکه نورپردازی در آپارتمان شما درست همان چیزی باشد که مي‌خواهید و البته منطبق با اصول صحیح دکوراسیون، لازم است نکاتی را درباره شیوه صحیح انتخاب لوستر و آباژور بدانید. 

لوستر برای محیط های با سقف بلند

 

هدف از خرید لوستر

آیا کاربرد لوستر در منزل شما روشنایی است و یا صرفا یک وسیله تزیینی محسوب می‌شود که فقط زمان حضور مه‌مان به عنوان مکمل نوری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟
امروزه با توجه به افزایش تصاعدی هزینه برق خانگی، بسیاری از شهروندان از نورهای موضعی و یا نورهای مخفی و نورهای فلورسنت برای تامین نور منزل استفاده می‌کنند. بسیاری از منازل را دیده‌ایم که یک نور فلورسنت (مهتابی) به دیوار نصب شده و منبع اصلی نور در خانه محسوب می‌شود. در این گونه موارد اینکه میزان نوردهی لوستر انتخاب شده به چه میزان است خیلی اهمیت ندارد و در نتیجه شما کاملا مطابق سلیقه می‌توانید به انتخاب لوستر بپردازید؛ اما اگر از لوستر هم به عنوان زینت و هم به عنوان وسیله روشنایی استفاده می‌کنید، اینکه چه میزان نور تامین می‌کند، و اینکه چند لامپ دارد و میزان مصرف لامپ‌ها چه میزان است و… بسیار حائز اهمیت خواهد بود. پس پیش از هر چیز، مشخص کنید که هدف اصلی از خرید لوستر چیست؟

نکات تکنیکی کلی برای خرید لوستر منزل

نوپردازی ثانویه: اغلب فضاها علاوه بر لوستر دارای منابع نورزای دیگری همچون آباژور، چراغ های دیوارکوب و در معماری امروزی هالوژن های واقع در سقف‌های کاذب یا اصلی هستند

1.وسعت فضا: آنجایی که هر فضایی میزان مشخصی از نور را نیاز دارد، آویختن لوسترهای با شاخه‌های متعدد و در نتیجه لامپ‌های زیادتر از آن مقدار مورد نیاز نه تنها غیرضروری بلکه مازاد است بنابراین مجبور خواهید بود لامپ برخی از شاخه‌ها را خاموش کنید.

2.مساحت سقف: در یک معماری معمولی وسعت سقف و کف یک فضا یکسان است ولی از آنجایی که این روزها کاربرد سقف‌های کاذب در حاشیه سقف اصلی بسیار رایج شده است، در واقع مقداری از مساحت اصلی کاسته شده و در نتیجه هنگام خرید لوستر می‌بایست همان میزان باقی مانده را به عنوان اندازه موجود ملاک قرار دهید.

3.نوپردازی ثانویه: اغلب فضاها علاوه بر لوستر دارای منابع نورزای دیگری همچون آباژور، چراغ های دیوارکوب و در معماری امروزی هالوژن های واقع در سقف‌های کاذب یا اصلی هستند که آنها نیز نقش نورپردازی محیط را برعهده دارند لذا در چنین شرایطی پیش از هرگونه اقدام جهت انتخاب لوستر و احیاناً دیوارکوب های آن بقیه منابع نورزای موجود و یا حتی الامکان کاربرد منابع نورزای دیگر را در نظر بگیرید.

لازم به ذکر است هرچه در فضا از منابع متعدد نور  استفاده شود، هم زیباتر خواهد بود و هم کارکرد گوناگونی را می‌توان از آن فضا دریافت کرد.

در خانه هایی که بر روی سقف‌های کاذب حاشیه و حتی بر روی سقف کاذب میان سقف اصلی، چراغ‌های هالوژن و یا مانند آن تعبیه شده است، لوستر تنها جنبه زیبایی داشته و بیش از میزان نوردهی به موارد ظاهری آن از جمله ابعاد، مدل، فرم و غیره نیز توجه کنید.

- در خانه هایی که بر روی سقف‌های کاذب حاشیه و حتی بر روی سقف کاذب میان سقف اصلی، چراغ‌های هالوژن و یا مانند آن تعبیه شده است، لوستر تنها جنبه زیبایی داشته و بیش از میزان نوردهی به موارد ظاهری آن از جمله ابعاد، مدل، فرم و غیره نیز توجه کنید.

- امروزه ساخت فرم‌ها و شکل های هندسی در قالب سقف کاذب در میان سقف اصلی به همراه تعداد زیادی چراغ های هالوژن بر روی آنها بسیار رایج شده است. غافل از آنکه این قبیل سقف ها هم باعث شلوغ شدن فضا شده و هم ارتفاع ظاهری سقف اصلی را کاهش می دهد. حال در نظر بگیرید اگر در میان این سفینه های گچی لوستری با ابعاد بزرگ و چندشاخه نیز آویخته شود، چه نتیجه ای حاصل خواهد شد. برای چنین موقعیتی لوسترهای ظریف سقفی بهترین انتخاب محسوب می شوند.

4.ارتفاع سقف: -یکی دیگر از معیارهای انتخاب لوستر توجه به ارتفاع سقف است. برای اتاق‌هایی که د‌ارای سقف کوتاه هستند‌، حتی‌الامکان از نصب لوستر و چراغ‌های آویزی خود‌د‌اری کنید‌، چون این گونه چراغ‌ها سقف را کوتاه‌تر نشان می‌د‌هند‌ اما اگر تمایل به نصب لوستر دارید بهتر است از لوستر‌های سقفی استفاده کنید. اگر سقف خانه شما بلند است، مي‌توانید سراغ لوسترهای آویزی بلند یا چند طبقه بروید، اما اگر سقف خانه کوتاه است باید مراقب باشید که کم ارتفاع ترین لوستر را انتخاب کنید تا با فضایی که در اختیار دارید، متناسب به نظر برسد. همچنین، پیش از آن که نوع لوستر را انتخاب کنید به چراغ‌هاي دیوارکوب و آباژورهای پایه داری که در فضای اتاق نشیمن از آنها استفاده کرده‌اید توجه کنید. باید میزان نور اتاق خود را با کمک این سه وسیله روشنایی روشن کنید

5. ابعاد لوستر: علاوه بر موضوع نورپردازی، تعداد شاخه ها و میزان وات لامپ های مورد استفاده در لوستر، حفظ تناسب ابعاد آن با فضا نیز از جمله ضروریات است بنابراین برای فضای کم وسعت، لوستری انتخاب نکنید که اگر چه کم شاخه است ولی از ابعاد بزرگی برخوردار باشد زیرا فضایی نازیبا را ایجاد می کند.

6.نحوه نورپردازی: نورپردازی توسط لوستر به طور کلی چه آویز و چه سقفی با توجه به طرز قرارگرفتن شاخه ها و در نتیجه لامپ، به سه فرم اصلی سربالا، سر پایین و خوابیده تقسیم می شوند. در مدل سربالا نور به طرف بالا انتشار یافته و در نتیجه سقف هم روشن می شود ولی در مدل سر پایین از آنجا که شاخه ها و در نتیجه لامپ ها، به سمت پایین قرار دارند نور حاصل در بخش پایانی اتاق بیشتر بوده و سقف تاریک تر خواهد بود و در مدل سوم شاخه ها به موازات سقف و به صورت خوابیده بوده و معمولاً این فرم در قالب لوسترهای غیرآویز و به اصطلاح سقفی وجود دارند. نورپردازی در این نوع لوستر ابتدا به طرفین یعنی دیوارها صورت می گیرد.

علاوه بر مدل های یاد شده در فوق، حباب دار بودن و یا نبودن نیز در نور حاصل از هریک از مدل ها تاثیرگذار است.

همچنان که به هنگام انتخاب لوازم دکوراسیونی هماهنگی آنها به لحاظ مدل و سبک را در نظر می گیرید در تهیه لوستر نیز این مهم را مورد توجه قرار دهید

7.سبک و مدل لوستر: همچنان که به هنگام انتخاب لوازم دکوراسیونی هماهنگی آنها به لحاظ مدل و سبک را در نظر می گیرید در تهیه لوستر نیز این مهم را مورد توجه قرار دهید به عنوان مثال در یک فضای کاملاً مدرن، آویختن لوستری با آویزهای کریستالی کاری ناصحیح بوده و به لحاظ دکوراسیونی محیطی ناهماهنگ را سبب می شود.

- اگر اتاق نشیمن شما زوایای زیادی دارد یا اسبابی که در آن استفاده شده پر از زاویه است، بهتر است از یک لوستر گرد و بدون زاویه برای تلطیف این فضا استفاده کنید.

- بهترین روش برای تنظیم نور اتاق‌نشیمن با کمک لوستر و آباژور آن است که از لامپ‌های زرد و آفتابی با توناژ رنگی مختلف اما نامحسوس استفاده کنید تا بتوانید جلوه زیادی به فضای نشیمن داده و به رومانتیک شدن این اتاق کمک کنید.

-  لوسترهای که بیشتر جنبه تزئینی دارند و نور آنها آنچنان کاربردی نیست و فقط به این خاطر که اتاق شما خیلی بزرگ است و حتماً باید آنرا خیلی روشن کنید، لامپ های بیش از اندازه پر نور به لوستر وصل نکنید. این کار زیبایی لوستر را ازبین برده و سبب ایجاد خیرگی می شود. در عوض سعی کنید برای روشن تر کردن محیط از سایر منابع روشنایی کمک بگیرید.

- به خاطر داشته باشید که لوستر یکی از منابع مغناطیسی جذب گرد و خاک است. هنگام خرید باید به مدل آن توجه کنید و ببینید که آیا می توانید آنرا به راحتی تمیز کنید؛ و فراموش نکنید که آنهایی که دارای دیزاین و طراحی های مارپیچ هستند، تمیز کردنشان نیز مشکل تر می شود و نمونه های ساده تر در هنگام تمیز کردن اجازه مانور بیشتری به شما می دهند و زمان کمتری نیز برای تمیزی از شما می گیرند.

- سعی کنید در هنگام خرید لوستر، لوسترهایی را انتخاب کنید که حباب‌هاي استاندارد دارند و نمونه‌هاي مشابه آن هم در بازار وجود دارد. این موضوع به این خاطر است که اگر به هر دلیلی حباب لوستر دچار شکستگی یا نقص شد، بتوانید به راحتی نمونه مشابه آن را تهیه کنید و مجبور به تعویض کل لوستر نشوید. البته استاندارد بودن اندازه و شکل حباب‌هاي لوستر به این معنا نیست که شما در انتخاب لوسترهای خاص محدود شوید و تنها ناچار به انتخاب لوسترهای معمول و متداول شوید. یک لوستر مي‌تواند در عین تک بودن و خاص بودن، در اندازه و شکل حباب‌ها استاندارد باشد.

 

- استفاده از نور مستقیم و آویزان از سقف مانند لوستر چون باعث خیرگی چشم و آزار آن هنگام دراز کشیدن روی تخت می‌شود برای اتاق خواب مناسب نیست. توصیه می‌کنیم برای این اتاق‌ها صرفا از نورهای گرم و چراغ‌‌هایی با امکان تغییر شدت نور استفاده کنید. دیوارکوب‌ها و لامپ‌های‌ هالوژن برای این محیط‌ها مناسب‌اند.

- به طور کلی باید گفت ، لوسترها نور عمومی اتاق را فراهم می آورند، و فضا را بدون کنتراست و یکدست جلوه می دهند که در نتیجه ، همه لوازم و اثاث اتاق بی روح وخشک به نظر می رسد. این در حالی است که آباژورها با ایجاد تضاد و سایه روشن در نور ، فضا را از یکنواخنی و کسالت خارج می کنند. به همین دلیل ترکیب کردن این دو نوع نور ، یعنی نور عمومی لوستر ونور تزیینی آباژور ، در کنار هم و در یک اتاق توصیه می شود.

 

لوستر را برای چه فضایی در نظر گرفته‌اید؟

زمانی که قصد دارید لوستری را بالای یک میز ناهارخوری نصب کنید، سعی کنید ارتفاع آن را آن‌قدر پایین بیاورید که تمام ظروف روی میز و نیز غذاهای چیده شده روی آن را به طور کامل روشن کند. بهتر است لوستر از سطح زمین بین ۲۰۰ تا ۲۲۰سانتی‌مت

لوستر را برای فضای نشیمن و پذیرایی می‌خواهید یا آشپرخانه و اتاق خواب یا اتاق خواب کودک یا راهرو و یا…؟
اینکه مکان مورد استفاده لوستر کجاست بر انتخاب شما تاثیر به سزایی دارد. مثلا استفاده از لوستر‌های حبابی در اتاق نشیمن و پذیرایی اصلا توصیه نمی‌شود. اما همین لوستر‌ها در فضای حال، اتاق خواب و آشپزخانه بسیار مناسب هستند. لوسترهایی که از چوب در طراحی آن‌ها استفاده شده، همخوانی بسیار خوبی با فضای آشپرخانه یا اتاق خواب خواهند داشت؛ چرا که در هر دوی این فضا‌ها به میزان زیادی چوب مصرف شده و هارمونی لازم بین فضا و لوستر صورت می‌گیرد. معمولا در فضای نشیمن و پذیرایی لوسترهای حجیم و سنگین و در سایر فضا‌ها لوسترهای کم حجم و سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همانطور که لوسترهای پخش کننده نور در اتاق نشمین زیبایی و شکوه دارد، استفاده از آن در اتاق خواب نامناسب است.

در اتاق خواب باید سعی کنید لوسترهایی انتخاب شود که نور آن رو به بالاست و نور کاملا به ملایمت به محیط خواب شما تابانده می‌شود؛ در آشپزخانه نور‌ها باید رو به پایین باشند تا بیشترین نور به فضا برسد و کارهایتان با دقت و ایمنی صورت بپذیرد.

در اتاق خواب باید سعی کنید لوسترهایی انتخاب شود که نور آن رو به بالاست و نور کاملا به ملایمت به محیط خواب شما تابانده می‌شود؛ در آشپزخانه نور‌ها باید رو به پایین باشند تا بیشترین نور به فضا برسد و کارهایتان با دقت و ایمنی صورت بپذیرد.

- زمانی که قصد دارید لوستری را بالای یک میز ناهارخوری نصب کنید، سعی کنید ارتفاع آن را آن‌قدر پایین بیاورید که تمام ظروف روی میز و نیز غذاهای چیده شده روی آن را به طور کامل روشن کند. بهتر است لوستر از سطح زمین بین ۲۰۰ تا ۲۲۰سانتی‌متر – بسته به ارتفاع سقف – فاصله داشته باشد. قطر لوستر باید حدود ۵۰ درصد عرض میز باشد تا بتواند نور را به درستی روی میز پخش کند و فاصله میز از لوستر باید حدودا ۸۰ سانتی‌متر باشد.

تعداد لوستر‌ها نیز باید همخوانی داشته باشد. در صورتی که در سقف محیطی که می‌خواهیم لوستر بیاویزیم مثلا سه محل برای لوستر در نظر گرفته شده باشد، باید حتما هر سه قسمت به لوستر مجهز شود تا زیبایی خود را حفظ کند. حال با توجه به گستردگی فضا می‌توانیم یک لوستر اصلی و حجیم و دو لوستر کوچک‌تر برای آنجا در نظر بگیریم.
میزان نوردهی نیز برای فضای مورد نظر بسیار اهمیت دارد. در صورتیکه لوستر تنها نور موجود در محیط باشد، باید حتما توجه کنیم که تعداد شاخه‌ها بیشتر باشد و نور بدون واسطه باشد (مثلا شید و یا حباب نور لوستر را کم نکند). در نتیجه لوستر‌های شید دار برای محیط‌هایی مناسب هستند که نور مخفی و یا نور پشتیبان برای نوردهی کافی به محیط وجود دارد.

 سادگي، یک مزیت: درست است که لوسترهای ساده ممکن است جلوه کمتری نسبت به لوسترهاي پیچیده و تو در تو با اشکال خاص داشته باشند اما باید دقت کنید که لوسترها هر چند وقت یکبار به دلیل گرد و خاک گرفتن نیاز به گردگیری دارند. بنابراین در چنین شرایطی لوسترهای ساده راحت‌تر تمیز مي‌شوند. این در حالی است که لوسترهای تو در تو با اشکال پیچیده‌تر را باید با ملاحظه و دشواری به مراتب بیشتری نظافت و گردگیری کنید.

اگر خانه تان را به سبک سنتی چیده اید از انتخاب کردن لوسترهایی با جنس فلز یا چوب پرهیز کنید. انتخاب لوسترهای مدرن را برای فضایی که به صورت سنتی چیده شده چندان مناسب نیست. لوسترهای بلوری و کریستال به نظر بهترین انتخاب برای یک خانه سنتی هستند

 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library نکاتي درباره رژ لب

insert_link

local_library آيا پينت بال يک ورزش است ؟ (همه چیز دربا

insert_link

local_library درباره پینت بال

insert_link

local_library نكته هاى مفید درباره پرده